Lagerbesøk med ventilasjon fra Mooij Agro

04.03.2019 (Oppdatert: 04.03.2019)

Tid: -
Sted: Hos Evy og Olav Grundnes. Adresse: Målsnesveien 1608, 9321 Moen


Hos Evy og Olav Grundnes ble det bygget nytt potetlager med ventilasjonssystem fra Mooij Agro i 2017/2018. Dette er første potetlager med slik ventilasjon i Norge.


Velkommen til lagerbesøk hos Evy og Olav Grundnes i Målselv

Grundnes ligger i Målselv kommune, ikke langt fra Bardufoss flyplass. Evy og Olav Grundnes bygget nytt lager i 2017/2018, til ca 1000 tonn potet, og er inne i andre lagersesong. De valgte ventilasjonssystem fra Mooij Agro, og Henrik Fuglsang (selger) i VPL-systemer har vært kontaktperson gjennom igangkjøring og drift. Ventilasjonssystemet går i korte trekk ut på at lufta tvinges horisontalt gjennom kassene for aktiv opptørking. Kassene står i rekker, og rekkene kan ventileres individuelt. Denne formen for ventilasjon i potetlager er det første i Norge. Tidligere er det installert tilsvarende ventilasjon i løklager i Norge.

 

Program

  • Henrik Fuglsang orienterer om Mooij Agro ventilasjonssystem
  • Olav Grundnes forteller om erfaringene så langt
  • Jon Olav Forbord, NLR Trøndelag blir med og presenterer «NLR-lagersjekken»

 

Les mer om ventilasjonssystemet hos VPL system, Danmark 

 

Potetprodusenter og rådgivere er hjertelig velkommen til Grundnes for å få en omvisning og orientering om lageret og ventilasjonssystemet.

 

Påmelding: 

Påmelding innen 5. april til: Kristin Sørensen, NLR Nord Norge. E-post: kristin.sorensen@nlr.no / tlf: 908 40 936

 

Transport:

Det går fly (kun Norwegian) direkte (1 time og 40 min) Gardermoen – Bardufoss, slik at man kan komme seg nordover og tilbake samme dag; Gardermoen kl 09.00 – Bardufoss kl 10.50. Retur Bardufoss kl 17.15 – Gardermoen kl 19.05.Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.