PCN-register oppdatert (per 31/12/2017)

Registeret gir en oversikt over eiendommer med funn av PCN (potetcystenematoder). Registeret er oppdatert med nye påvisninger fram til slutten av 2017.

Les mer ›

Lagertall for potet 1. mars 2018

Lagerbeholdningen per 1. mars viser at det er mindre industripotet på lager enn det var i både 2016 og 2017 på denne tida. For konsumpotet er beholdningen ca. 22 % lavere enn på samme tid i 2017.

Les mer ›

Matmerk er ny samarbeidspartner

Matmerk er ny samarbeidspartner i Fagforum Potet. Velkommen til Matmerk.

Les mer ›

Miljøkalk er ny samarbeidspartner

Miljøkalk er ny samarbeidspartner i Fagforum Potet. Velkommen til Miljøkalk.

Les mer ›

Trodde du søtpotet var sunnest?

Vanlig potet er like sunt som søtpotet, sier ernæringsprofessor Wenche Frølich til Matkontrollen.

Les mer ›

Nyter norske poteter

Gjennom felles innsats fra hele bransjen er norske poteter tilbake der de skal være. Nær 80 prosent av potetene som ble solgt i 2017 var dyrket i Norge, viser foreløpig oversikt.

Les mer ›

Gratulerer til Bjertnæs & Hoel

Småpotetprodusentene Bjertnæs & Hoel gikk av med seieren av den nasjonale bedriftsutviklingsprisen i landbruket for 2017. Det var Innovasjon Norge som delte ut prisen på 250.000 kroner.

Les mer ›

Lagerbeholdning for potet 1/1/18

Lagerundersøkelsen av potet per 1. januar viste en nedgang på 16 prosent i forhold til samme tid i fjor. Lageret var likt med sesongen 2015–16.

Les mer ›

Småpotetprodusenter kjemper om bedriftsutviklingsprisen

Tre bedrifter kjemper om seier for Bedriftsutviklingsprisen landbruket i år. En av kandidatene er småpotetprodusenten Bjertnæs & Hoel i Vestfold. Prisen deles ut på Grüne Woche 18. januar.

Les mer ›

Kunnskap gir næring til potetbonden

Når både potetbønder og potetarealet i Norge går ned, er det på tide å samle troppene. Derfor har NLR de siste to årene invitert potetprodusenter tilbake til skolebenken.

Les mer ›

Lagertall for potet 1. november 2017

Sesongens første lagerundersøkelse for poteter (per 1. november) viser en lagerbeholdning av konsumpoteter som ligger to prosent under fjorårets beholdning.

Les mer ›

Ny KSL-standard er klar

Fra 6. oktober var ny KSL-standard er klar. KSL (Kvalitetssystem i landbruket) er grunnlaget for NYT Norge.

Les mer ›

Presis potetgjødsling med plantesaftanalyser

Flere aktører i potetbransjen samarbeider om å bruke plantesaftanalyser som hjelpemiddel for å finne riktig gjødselnivå i ulike potetsorter.

Les mer ›

Rotgallnematode funnet i potet i Sverige

Rotgallnematoden Meloidogyne chitwoodi er funnet i Sverige for første gang. Angrep kan vise seg planter som stagnerer i veksten og visner.

Les mer ›

(Nesten) alt om poteten

Er det bra å spise grønne poteter? Hvordan skal poteten lagres? Hvordan dyrkes poteter? Hvor kommer poteten fra? Dette og mer til får du om du leser "(Nesten) alt om poteten" fra Matmerk.

Les mer ›

Potato Europe 2017

Første dag av Potato Europe 2017 ble kansellert på grunn av været denne uka. Torsdag gikk etter oppsatt plan, og 270 utstillere fra 16 land fikk besøk fra flere tusen mennesker.

Les mer ›

Avlingsprognose i potet 2017

Avlingsprognosa viser på landsbasis en forventning om 17 % lavere avling i år sammenlignet med 2016. I forhold til gjennomsnittet for 2002-2016 kan vi forvente ca. 7 % lavere avling denne sesongen.

Les mer ›

Graveprøver for avlingsprognoser 2017

Graveprøver i matpotet utføres i uke 35 i 2017.  Avlingsprognose ventes i løpet av uke 36.

Les mer ›

Potetrådgivere fikk faglig påfyll i Tyskland

I uke 32 fikk en gruppe svært interesserte og opplagte norske rådgivere stifte bekjentskap med mye interessant potetarbeid i Tyskland.

Les mer ›

Økofagdag på Apelsvoll 14.august

I strålende vær arrangerte NIBIO og NLR Innlandet mandag 14. august en åpen fagdag med markvandring på Apelsvoll. Temaet var økologisk dyrking av korn, proteinvekster, potet og grønnsaker.

Les mer ›
Forrige side 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Neste side