Ny veileder for Nasjonal Bransjestandard for PCN

03.12.2012 (Oppdatert: 04.03.2015) Borghild Glorvigen

En kort veileder med enkle "kjøreregler" for ulike situasjoner for potetcystenematoder (PCN) er nå utarbeidet av Fagforum Potet. På garder uten smitte av potetcystenematode (PCN) og på garder med smitte av gul PCN anbefales det litt ulike forholdsregler.

Nå er det laget en kort veiledning om Nasjonal bransjestandard for potetcystenematode (PCN). Veilederen tar for seg de viktigste tiltakene på A) garder uten PCN og på B) garder med gul PCN. Det omtales anbefalte tiltak innenfor vekstskifte, settepoteter, testing av jord, transport av poteter og reinhold av utstyr og lagerrom.

Veilederen er på 4 sider i A5-format (to A4-sider som brettes), og kan skrives ut direkte. Denne veilederen er tenkt delt ut på ulike produsentmøter, på landbrukskontorer etc.

 

Veilederen kan lastes ned her. 

 

Veiledere som kommer:

Veileder for transportører.

Kort veileder for eiendommer med hvit PCN.

 

Les mer om potetcystenematoder og Nasjonal bransjestandard her.Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.