
Ny forskning fra Canada konstaterer at potet er en av de viktigste kildene til antioksidanter i vår diett. Dette bidrar til å redusere risikoen for kreft, hjerte- og karsjukdommer, diabetes og stråleskader.
Poteter er vanlig, er rimelig i innkjøp, kan fint lagres, er lett å tilberede og er næringsrik. Derfor har potet blitt en av de fem viktigste vekstene som spises over hele verden. Potetens daglige og langsiktige bidrag for helsa vår bli dermed veldig viktig.
Slik starter sammendraget av en ny forskningsartikkel, som ble publisert i Canada i februar. Artikkelen fortsetter med å konstatere at potet er en av de viktigste kildene til antioksidanter i vår diett.
Arbeidet er utført av forskerne Christie Lovlat, Atef Nassar0, Stan Kubow1 ,Xiu-Qing Li2, Danielle Donnelly3.
Les artikkelen "Potet er sunt" i Handelsbladet (publisert 16/3/2015).
Potet er en av de viktigste kilder til antioksidanter i menneskets diett. Derfor påvirker poteten forsvarsnettverket i kroppen vår, og kan dermed bidra til å redusere risikoen for både kreft, hjerte- og karsjukdommer, diabetes, og også stråleskader, i følge artikkelen.
Forskerne fant også at poteter som vokser i nordlige strøk, med kaldere temperaturer og lange dager, får mer antioksidanter enn de som vokser i varmere strøk. Og dette fortsetter under lagring. Seks måneders lagring ved 4 grader økte faktisk innholdet av antioksidanter.
0 Damanhour University · Department of Plant Protection