Bli med på Potetskolen

21.09.2016 (Oppdatert: 17.10.2016)

Drømmer du om bedre lønnsomhet i din egen potetproduksjon? Tenker du at du skulle oppdatert din kunnskap om produksjon av potet? Ønsker du å bli bedre kjent med andre potetprodusenter og deler av potetbransjen? Da er NLR Potetskolen noe for deg. Søknadsfrist utvidet til 25. oktober.

Gruppearbeid med gjødselplanlegging med studenter på NLR Potetskolen 2015-2016

NLR Potetskole starter på nytt 30. november

"NLR Potetskolen - Kvalitetsproduksjon av mat- og settepotet" vil fokusere på produksjon av matpotet og settepotet. En eller to av samlingene vil spesialsys for produsenter av sertifiserte settepoteter.

Første samling går 30/11 - 1/12 nå i høst. Forutsetningen er at det blir nok søkere og at finansieringen er under kontroll ved oppstart.

 

Fakta om NLR Potetskolen 2016-2017

  • Søknadsfrist utvidet til 25. oktober 2016.
  • Første samling: 30/11-1/12/2016.
  • Deltakeravgift: kr 14.000/18.000 for medlem/ikke-medlem
  • Målgruppe: Produsenter, rådgivere, folk i potetbransjen, forskere, lærere i videregående skole, og andre interesserte.
  • Kompetansekrav: Det er ønskelig med generell studiekompetanse eller relevant erfaring fra arbeid med potetproduksjon eller annet arbeid.
  • Studiet: NLR Potetskolen går over et år med sju 2-dagers samlinger.
  • En eller to av samlingene vil bli spesialsydd i parallelle samlinger for settepotetprodusenter. 
  • NLR Potetskolen støttes av Innovasjon Norge, Gartnerhallen SA, Maarud AS, NORGRO og Strand Unikorn, Fylkeskommuner m.fl.

 

Les mer om NLR Potetskolen - Kvalitetsproduksjon av mat- og settepotet.

 

Målet med NLR Potetskolen

  • Tilby nyeste kunnskap innen potetproduksjon
  • Bygge opp kunnskap hos den enkelte som kan bidra til økt varekvalitet og bedre utnyttelse av råvaren
  • Bidra til bedre lønnsomhet i produksjonen
  • Samle produsenter og potetbransje for felles læring og erfaringsutveksling
  • Være en møteplass for inspirasjon til mer målrettet innsats i potetproduksjonen

 

Temaer på NLR Potetskolen

  • P1: Jordas bruksegenskaper, plantenes næringsopptak og klima
  • P2: Dyrkingsteknikk, sorter og produktkvalitet i potet
  • P3: Skadegjørere i potet og aktuelle tiltak
  • P4: Høsteutstyr, høsteteknikk, lager og lagerstyring
  • P5: Produksjonsøkonomi, marked og bedriftsledelse i potetproduksjon


Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.