Potato Europe 2017

15.09.2017 (Oppdatert: 20.09.2017) | Nyhet

Første dag av Potato Europe 2017 ble kansellert på grunn av været denne uka. Torsdag gikk etter oppsatt plan, og 270 utstillere fra 16 land fikk besøk fra flere tusen mennesker.

Potato Europe 2017 ble en våt opplevelse

Sikkerheten ble satt i sentrum da Potato Europe ble kansellert onsdag denne uka. Dag to gikk imidlertid etter oppsatt plan, og i følge Potato Europe besøkte ca. 10.000 mennesker utstilling og demonstrasjoner torsdag 14. september. Med 270 utstillere fra 16 land var det mye interessant å se og høre på og å diskutere.

 

Rekruttering på agendaen

Fagforum Potet har satt rekruttering til potetbransjen på agendaen. Dette er en sak som Fagforum Potet arbeide med framover. Derfor var det ekstra interessant for oss å snakke med personer fra AgroFoodCluster under Potato Europe 2017. I Nederland er det bekymring rundt hvordan man skal øke de unges interesse for fagområdet potet. Det ble derfor arrangert en gratis "Studentendag" for studenter fra ulike nivåer. Mer enn 800 studenter hadde meldt sin interesse!

 

Innovasjonspris gikk til spirehemmer

Innovasjonsprisen gikk til BASF, for deres spirehemmer 1,4Sight (1,4DMN). Aktiv substans er 1,4 dimetylnaftalen, et stoff som finnes naturlig i potet og er involvert i spiredvalen. Produktet er ikke registrert i Norge. 

 

Potato Europe 2017 ble en våt fornøyelse

For både utstillere og publikum, og ikke minst maskinoperatører, ble det en våt fornøyelse ute på messeområdet torsdag 15. september. I lenkene under ser dere noen glimt fra demonstrasjonskjøringene. 

Se videoer fra høstedemonstrasjonene: 

 

 

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.