Gratulerer til Bjertnæs & Hoel

19.01.2018 (Oppdatert: 19.01.2018)

Småpotetprodusentene Bjertnæs & Hoel gikk av med seieren av den nasjonale bedriftsutviklingsprisen i landbruket for 2017. Det var Innovasjon Norge som delte ut prisen på 250.000 kroner.

Gratulerer til Bjertnæs & Hoel

Gjennom produktutvikling, merkevarebygging og utvikling av en landsdekkende distribusjon, har Bjertnæs & Hoel i betydelig grad klart å erstatte import av småpotet med sin egen småpotet. Fagforum Potet håper dette kan bidra til økt forbruk av poteter, og økt vilje til å kjøpe norsk poteter både hjemme hos forbrukere og i hotell- og restaurantbransjen. 

 

> Les om prisutdelingen under Grüne Woche i Berlin 18/01/208.

 

Norskandelen av potetforbruket øker

Andelen norskproduserte poteter øker, mens importandelen reduseres. Det er godt nytt for hele den norske potetnæringa. I følge BAMA nådde de neste målet om 80% norskandel av den totale potetomsetningen i 2017, og norskandelen ble 78,8%. Det er en positiv økning, da den i 2012 var over snaut 60%. 

Sammen med andre potetprodusenter kan Bjertnæs & Hoel klare å erstatte de importerte småpotetene med norske delikatessepoteter. Det er snakk om fullt fokus på kvalitet i alle ledd i produksjonen. Og - ikke minst er det snakk om ønsket om norskprodusert potet fra forbrukere og omsettere. 

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.