Krevende å være potetprodusent

28.06.2018 (Oppdatert: 06.07.2018)

I Sør-Norge står potetåkrene og roper på vann. I Nord-Norge derimot ønsker de seg all varme og tørke nordover, da spiringa av potetplantene bare så vidt er i gang.

Vatningsvognene går for fullt i store deler av Norge. Foto: Borghild Glorvigen

Tørt og varmt vær med mye vind gjør det krevende å holde tritt med vannbehovet i mange potetåkre sør i landet. I Nord-Norge har de neste ikke sett sommeren, til tross for at midtsommer er passert. Inneværende uke varsler om fortsatt varme og tørre dager i sør. Her er det vanning som gjelder. I nord stiger temperaturene i de nærmeste dagene, men faller med regnet mot slutten av uka. 

 

Vann gir god vekst

Potetåkrene som får nok vann og varme vokser godt. Fra tidligpotetområdene melder de om uvanlig mange knoller under planta og gode avlinger. 

> Les mer om Vanning til potet

 

Nypoteter fra alle kanter

Høsting av tidligpotet er i gang i alle de tidlige områdene nå. Det betyr at vi finner poteter fra Reddal, Randaberg, Lærdal, Brunlanes, Østfold, Sunndalen og Frosta i disse dager. Løp og kjøp!

> Les "Nå koser vi oss med norske nypoteter" 

> Tørken er alvorlig (kronikk av Lars Arne Høgetveit i Nationen 4/7/2018)Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.