
Vanlig potet er like sunt som søtpotet, sier ernæringsprofessor Wenche Frølich til Matkontrollen.
I valget mellom søtpotet og vanlig potet vil ernæringsprofessor Wenche Frølich helt klart anbefale vanlig potet. Dette kommer fram i et intervju som Matkontrollen har gjort med Frølich.
Poteter anbefales fordi den dyrkes i Norge. Den kan dyrkes over hele landet, og er derfor kortreist. Mat som dyrkes på hjemlige trakter er bra for miljøet. Søtpotet importeres, og trenger lang transport før den når våre kjøkkenbord. Det arbeides med å finne søtpotetsorter som kan dyrkes i Norge.
> (Nesten) alt om poteten! (Matmerk)
Begge vekster inneholder nokså like mengder proteiner og kalorier, men skiller seg i innhold av andre stoffer. Mengden karbohydratet er nokså lik, men mens potet inneholder mye stivelse, inneholder søtpotet en del mer sukker.
Poteten er en fantastisk god kilde til C-vitamin, noe søtpoteten ikke er. Søtpotet inneholder derimot betakaroten, som er forstadiet til vitamin A. Ellers er det omtrent like mye vitaminer og mineraler i begge, uttaler Frølich til TV2.