Potet 2019 – møteplass for potetbransjen

23.01.2019 (Oppdatert: 23.01.2019)

Det ble to intense dager med potetprat da Norsk Landbruksrådgiving inviterte potetprodusenter og resten av potetbransjen til Potet 2019 på Thon Hotel Oslo Airport, Gardermoen, 21. - 22. januar.

Potet 2019 samlet nesten 300 deltakere fra hele landet. Det er ny rekord for dette arrangementet som var det sjette i rekken.

− Vi tolker det som en bekreftelse på at det behov for en slik møteplass for potetprodusenter og resten av potetbransjen, sier Borghild Glorvigen. Hun er fagkoordinator for poteter i NLR og primus motor for Potet 2019.

 

Inspirasjon og kunnskap  

− Vi er veldig fornøyd med arrangementet. Det meste gikk knirkefritt. Stemningen var god og deltakerne virket å være fornøyde. Vi håper alle fikk med seg noe ny kunnskap hjem, som kan være nyttig for kommende sesong – og i årene som kommer, sier Glorvigen.

Potet 2019 inneholdt et meget allsidig program som rommet alt fra nye forskningsresultater, via markedsmuligheter, til erfaringer, nyttige og praktiske tips fra produsenter.  

Hovedtemaene var:

  • Ny teknologi i potetdyrkinga
  • Ta vare på jorda di
  • Muligheter i potetmarkedet
  • Nordisk time
  • Lure løsninger hos produsenter
  • Nytt fra potetfronten
  • Bedre styring og kontroll i produksjon og lagring
  • Plantevern i potet

De fleste presentasjonene er nå publisert i pdf-format.

> Se presentasjoner

Det kommer også noen fagartikler etter hvert om noen av temaene som ble tatt opp på Potet 2019. Følg med på Potet.no.

 

 

 28 utstillere på Potettorget

Utstillerne på Potettorget er leverandører av innsatsfaktorer, maskiner, utstyr og kunnskap til potetproduksjonen, varemottakere og andre. På Potettorget kunne produsenter treffe samarbeidspartnere og ta en prat om løsninger for sin produksjon.

− Potettorget blir litt bedre for hver gang. All ære til utstillerne som deltar. Mange av dem ga uttrykk for at de var fornøyd med å være med på en slik møteplass, sier Glorvigen. 

> Oversikt over utstillere på Potettorget

 

Det sosiale er veldig viktig på denne typen arrangementer. God tid til prat i pauser, besøk på Potettorget, og ikke minst Potetens Festaften, ledet av Hedné, bidro til det.

Alle deltakere har fått en e-post med lenke til evalueringsskjema. 

− Vi oppfordrer alle til å komme med sine synspunkter og forslag til forbedringer for et eventuelt nytt arrangement av denne typen, Potet 2021, sier Borghild Glorvigen.  

 

Les også fra Potet 2019:  

 

Øko-grunder: Vi må tørre å snakke om forskjellene (Norsk Landbruk)

 

Slik varierer potetentusiasmen i befolkningen (Norsk Landbruk)

 

Håpet er ute for Reglone-dispensasjon (Norsk Landbruk)Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.