Potet er en god næringskilde for idrettsutøvere

07.05.2020 (Oppdatert: 07.05.2020)

En studie publisert i European Journal of Applied Physiology antyder at kommersielle sportsernæringsprodukter ikke er mer effektive til å fremme restitusjon hos idrettsutøvere enn vanlige, karbohydratrike, potetbaserte matvarer.

I studien undersøkte man gjenoppretting av muskler hos både mannlige og kvinnelige idrettsutøvere ved bruk av enten potetprodukter eller sportsernæringsprodukter.

 

Forsøkene

Det var 8 menn og 8 kvinner i studien. I forsøket gjennomførte sportsutøverne først en 90 minutter lang treningsøkt med intens sykling etterfulgt av hvile, restitusjon og påfyll av karbohydrater to ganger enten i form av sportsernæring eller potetbaserte produkter. i hvileperioden tok forskerne blodprøver og muskelbiopsier.

 

Potetbaserte produkter like bra

Forskerne fant at musklene hos både menn og kvinner fyller på karbohydratlagrene på samme måte - og like bra med vanlig mat, som med sportstilskudd. De konkluderte med at matvarer, som potetbaserte produkter, kan være like effektive som kommersielt markedsførte sportstilskudd.

 

> Les mer her 

 

Les mer om emnet i denne vitenskapelige artikkel Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.