Velkommen til åpen potetdag hos Graminor, 18. august

07.07.2020 (Oppdatert: 07.07.2020)

Graminor inviterer til åpen potetdag på Graminors demofelt på Bjørke, tirsdag 18. august, kl. 10 til 14. Du får blant annet se et jubileumsfelt med alle de 26 potetsortene som er godkjent i løpet av de 100 årene det har vært norsk sortsforedling i potet.

Hassel og Nansen er de to nyeste av de 26 potetsortene som er godkjent i løpet av hundre år med norsk sortsforedling i potet. (Foto: Graminor).

Norsk sortsforedling i potet feirer hundreårsjubileum i år. I løpet av disse hundre årene er det godkjent 26 potetsorter.  Ås-poteten var den første som ble godkjent i 1932. Hassel og Nansen er de to siste som er godkjent. Graminor har laget et jubileumsfelt hvor de 26 potetsortene vises.

Les mer: Norsk sortsutvikling i potet 100 år (1920 – 2020)

Du får også se et demofeltet med 45 egne kryssinger og 33 importerte sorter. Dette representerer sorter for mat, skrelling, tidligpotet, bakepotet, chips og pommes frites. En plante fra hver av sortene i feltet blir gravd opp og får sin plakat med informasjon.

Skulle det mot formodning bli regnvær, vil sortene vises inne på arbeidsrommet for potet. Uansett vær vil Graminor deltakerne gjennom de ulike sortene.

Velkommen til en dag med mye sortsprat!

Potetdagen starter kl. 10 på Bjørke med en kopp kaffe og potetlefse, før åpningsforedrag med skråblikk på poteten, forbruk og framtid. Dagen avsluttes med en matbit.

Graminor vil gjerne ha tilbakemelding om hvor mange som kommer på grunn av bevertningen og hensynet til å holde avstand. 

Påmelding innen 12. august til bjarne.kjos@graminor.no

Husk rent skotøy!

Adressen er Hommelstadvegen 60, 2322 Ridabu.

Kontaktpersoner er Muath Alsheikh, Anja Haneberg og Bjarne Kjøs.

 

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.