Potetprodusenter er finalister i "Årets unge bonde"

02.11.2020 (Oppdatert: 13.11.2020)

Tre finalister konkurrerer om å bli Årets unge bonde 2020. En av finalistene er de ganske ferske potetprodusentene Dina Fonn Sætre og Henning A Holand fra Engeløya. Vinneren blir kåret den 10. november.

Finalister i "Årets unge bonde" Dina Fonn Sætre og Henning Andreas Holand fra Engleøya i Nordland. Foto: Unni Fonn

Norge trenger dyktige, unge matprodusenter som inspirerer, er framtidsretta og bidrar til å utvikle landbruket. 

– Jeg er så stolt over unge norske bønder. Årets finalister er dyktige folk som virkelig imponerer, inspirer og er innovative, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad.

Juryen er i gang med sitt arbeid, og vinneren blir kåret i en digital sending fra Bogstad gård i Oslo den 10. november.

 

Flere hundre nominasjoner 

I år ble flere hundre unge bønder nominert til årets konkurranse. Deretter ble 11 kandidater plukket ut til å være delfinalister. Det er publikum som har stemt frem de tre endelige finalistene. Årets vinner får 20 000 kroner i reisestipend, et gavekort på Felleskjøpet til en verdi av 10 000 kroner og avløser i inntil en uke, levert av Norske Landbrukstjenester. 

– I år er det ti år siden vi kåret årets unge bonde for første gang. Hvert år blir over flere hundre bønder nominert. Vi skal prise oss lykkelige over at vi har så dyktige, dedikerte og inspirerende unge mennesker i norsk landbruk, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad.

Finalistene kommer fra Innlandet, Trøndelag og Nordland. De tre finalistene er Kathrine Sandvold Lundgren fra Verdalen i Trøndelag, Dina Fonn Sætre og Henning Andreas Holand fra Engleøya i Nordland og Randi Ødegården fra Vang i Valdres i Innlandet. 

 

> Les mer om de tre finalistene hos Landbruks- og MatdepartementetFortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.