Potetstipendet 2020 går til Sunniva Løwø

22.09.2020 (Oppdatert: 22.09.2020)

Årets masterstipend fra Fagforum Potet går til Sunniva Løwø. Hun startet opp med sin master høsten 2020. I sin masteroppgave tar Sunniva for seg utfordringer med ujevn spiring i potet på Engeløya i Nordland.

Sunniva Løwø får stipend til sin masteroppgave innenfor potetfaget . Foto: Ulrike Naumann.

Sunniva kommer fra Sørreisa i Troms, og startet i høst på masterstudiet i plantevitenskap ved NMBU. Hun er interessert i poteter og arktisk landbruk, og har hatt sommerjobb hos blant annet Tromspotet, Art Nor og Norsk Landbruksrådgiving. Sunniva mener at både i et Norge som skal øke selvforsyningsgraden og i et globalt klimaperspektiv, vil matproduksjon i nord bli viktigere.

I masteroppgava si har Sunniva tatt fatt på en kompleks problemstilling knyttet til utfordringer med ujevn spiring i potet på Engeløya i Nordland. Oppgava vil bidra til å øke kunnskapen om utfordringer i potetdyrking i Nord-Norge. Hun vil ta i bruk nye teknologiske hjelpemiddel i arbeidet med å identifisere årsaker til vekstutfordringer i åkeren.  


Stipendet går til å dekke reise til Engeløya for å utføre feltarbeid.

Fagforum Potet ønsker Sunniva lykke til med masterstudiet, og håper Sunniva finner ut av spireproblemene. 

 

 

Masterstipendet er sponset av: 

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.