Smittevernveileder for produksjon av frukt, bær, grønnsaker og potet

16.07.2020 (Oppdatert: 16.07.2020)

Mattilsynet gjorde endringer i smittevernveilederen for produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter den 2. juli. viktigste endringen er at to gangers testing for covid-19 kan redusere karanteneperioden.

Smittevernveileder fra Mattilsynet. Testing for covid-19 kan redusere reisekaranteneperioden.

Tre viktige ting å tenke på: 

  • Er du sjuk - hold deg hjemme. 
  • Sørg for god hygiene - vask hendene og host i albuen!
  • Minst mulig kontakt mellom personer.

Mattilsynet skriver på sin hjemmeside: Det viktigste smitteverntiltaket er at syke personer holder seg hjemme. Hostehygiene og avstand er avgjørende for å begrense dråpesmitte, mens håndhygiene, og spesielt unngå å ta seg i ansiktet med urene hender, er viktig for å unngå kontaktsmitte. Økt fysisk avstand mellom mennesker reduserer muligheten for smitte, også før symptomer på sykdom oppstår.

 

> Last ned SMITTEVERNVEILEDER FOR PRODUKSJON AV FRUKT, BÆR, GRØNNSAKER OG POTET (versjon 3.0)

 

Innholdet er laget av Mattilsynet, Arbeidstilsynet, Stiftelsen Matmerk og Fylkesmannen i Vestland (med faglige innspill fra Fylkesmennene i resten av landet). Det er tatt utgangspunkt i mal for veiledere publisert av Folkehelseinstituttet (FHI) 28.04.2020, og veilederen har vært på en kort høring hos FHI og i Bondelagets arbeidsgruppe for grøntproduksjonFortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.