
Mattilsynet gjorde endringer i smittevernveilederen for produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter den 2. juli. viktigste endringen er at to gangers testing for covid-19 kan redusere karanteneperioden.
Mattilsynet skriver på sin hjemmeside: Det viktigste smitteverntiltaket er at syke personer holder seg hjemme. Hostehygiene og avstand er avgjørende for å begrense dråpesmitte, mens håndhygiene, og spesielt unngå å ta seg i ansiktet med urene hender, er viktig for å unngå kontaktsmitte. Økt fysisk avstand mellom mennesker reduserer muligheten for smitte, også før symptomer på sykdom oppstår.
Innholdet er laget av Mattilsynet, Arbeidstilsynet, Stiftelsen Matmerk og Fylkesmannen i Vestland (med faglige innspill fra Fylkesmennene i resten av landet). Det er tatt utgangspunkt i mal for veiledere publisert av Folkehelseinstituttet (FHI) 28.04.2020, og veilederen har vært på en kort høring hos FHI og i Bondelagets arbeidsgruppe for grøntproduksjon