Superpoteten - knollen som reddet Norge

11.09.2020 (Oppdatert: 11.09.2020)

Ny bok om superpoteten har kommet. Forfatter og illustratør Lise Osvoll har skrevet og tegnet en morsom og fin bok om knollen som reddet Norge.

Superpoteten har spilt en viktig rolle for nordmenn og europeere gjennom flere hundre år. I boka "Superpoteten - knollen som reddet Norge" følger vi den betydningsfulle knollen på veien fra Sør-Amerika til Europa og inn i de tusen hjem. I boka finner vi mange fakta, og vi får lære om hvorfor det tok så lang tid før poteten ble etablert i i husholdningene. 

I etterkrigstiden spiste nordmenn 600.000 tonn poteter. Vi ble høyere og folketallet økte kraftig få år etter at poteten kom på middagsbordet. Hvordan skulle nordmenn overlevd kriger uten poteten? Og hvem hadde vi vært uten poteten? Boka er beregnet på barn fra 6 år.

Boka er gitt ut på forlaget Cappelen Damm. Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.