Kvalitet

(Oppdatert: 18.07.2016)

Fysiologisk kvalitet av settepoteter (2005-2009). Samarbeid med Bioforsk Nord og Norsk Landbruksrådgiving. Les mer om prosjektet her. Resultater finnes i Bioforsk Fokus 2010 (5) 2.  Prosjektleder Eldrid Lein Molteberg, Bioforsk Øst Apelsvoll.

 

Stabil smak på potet, sorter på ulike jordarter (2006-2008). BAMA og Bioforsk Øst Apelsvoll. Forsøkene ble anlagt hos Forsøksringen SørØst, Hedmark Landbruksrådgiving, Solør-Odal Landbruksrådgiving, og Bioforsk Apelsvoll.

 

Potetkvalitet for skrellepotet til Fjordkjøkken. Norsk Landbruksrågiving Rogaland.

 

Forbedring av indre kvalitet med kalsiummagnesium-gjødsel (2006-2009). Prosjektet er avsluttet. Et lite sammendrag med bakgrunn og resultater finner du her. Ønsker du å vite mer om forsøkene og resultatene kan du ta kontakt med Solør-Odal Landbruksrådgiving.

 

Produksjon og omsetting av kvalitetsgrønsaker fra dal og fjellbygder (Gudbrandsdalen, Valdres, Oppdal og Nord-Østerdal). Potet er ein del av prosjektet. Norsk Landbruksrådgiving Gudbrandsdalen.  

 

Kvalitetssikret Mandelproduksjon i GudbrandsdalenNorsk Landbruksrådgiving Gudbrandsdalen. 

 

Settepotetkvalitet og risiko for sølvskurv (2009- ). Stjørdal og omegn forsøkrsing. Det er satt opp to enkle felt med settepoteter av ulike generasjoner. En ønsker å undersøke hvor stor betydning  settepoteten er som smittekilde. Kontaktperson: Jon Olav Forbord, tlf: 991 64 452.