Cerisa

04.12.2015 (Oppdatert: 19.05.2017)

Cerisa (F) er en halvtidlig småknollet konsumsort (godkjent i 2013). Knollene er små, røde og langovale (formen likner litt som Mandelpotet). Kjøttet er gult. Sorten er relativt lav på tørrstoff, men har allikevel mye smak.

Foreldrene til Cerisa heter Franceline og Laura. Sorten er en halvtidlig gourmetsort. Under hver plante produseres det mange små poteter, opptil over 30 per plante. Foredler er Desmazieres, Frankrike. 

Sorten er fastkokende (AB) med moderat tørrstoffinnhold.Sorten lagrer godt, og har en lang dvaleperiode.

Cerisa er sterk mot stengelråte, men svak mot flatskurv og tørråte. Den er ikke resistent mot PCN. 

 

Dyrkingsråd

Hos NORGRO kan du lese mer om Cerisa. Trygve Kirkerød (BAMA) forteller deg hvordan sorten kan dyrkes.

 

 

 

 

Cerisa (F) er en delikatessepotet (godkjent i 2013). Sorten er under utprøving i Norge og ser lovende ut. Knollene er små og avlange. Skallet er rødt, og kjøttet er gult.