Pommes frites sorter som ikke er i produksjon

19.05.2017 (Oppdatert: 19.05.2017)

Biogold (NL) er en sort (godkjent 2013). Egner seg for produksjon av pommes frites, og økologisk produksjon av matpotet. Knollene er ovale, og har gult skall og lys gult kjøtt. Sorten er under utprøving i Norge.

Dorado (NL) er en spesialsort til pommes frites (godkjent 2006). Dorado er søstera til Santana. Knollene er hvite og lange med grunne grohull. kjøttet er lysegult. Dorado dyrkes ikke i Norge i dag.

Felsina (NL) er en sort som kan brukes til både konsum og pommes frites. Knollene er ovale og gule, og har nokså grunne groøyne. Kjøttet er lysgult. Sorten står ikke på den offisielle norske sortslista. Sorten dyrkes ikke i Norge i dag.

Fontane (NL) er en halvsein pommes frites sort (godkjent 2013). Koketypen er middels melen (B). Knollene er langovale med gult skall og lysegul kjøttfarge. Sorten har grunne grohull. Friterfargen har vært gyllen og lys.

Ramos (NL) er under utprøving som en spesialsort til pommes frites (for Findus i Norge). Sorten har gule, store og langovale knoller med grunne grohull og lys gult kjøtt. Den er relativt fastkokende.

Royal (DK) er en halvseinsort for produksjon av pommes frites (godkjent 2013). Knollene er gule og ovale, og har middels dype grohull. Kjøttfargen er lys gul. Den gir meget bra farge og kvalitet på pommes frites. Koketypen er middels melen til melen.

Rustique (N) er en ny spesialsort for produksjon av chips (godkjent 2008). Sorten har vist seg å ha ustabil farge på chipsen, og er under utprøving til pommes frites. Sorten har langovale knoller med grunne grohull. Skallet er dypt rød-fiolett med krakelert overflate. Kjøttfargen er lys gul. Den er melen.

Santana (NL) er en spesialsort for produksjon av pommes frites (godkjent 2001). Sorten har lange, hvite knoller med grunne grohull. Kjøttfargen er lys gul. Santana dyrkes ikke lenger i Norge.

Satu (FIN) egner seg til konsum og pommes frites (godkjent 2003). Sorten har ovale knoller med hvitt skall, gult kjøtt og grunne grohull. Den er relativt melen. Den dyrkes ikke i Norge.


Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.