Tenk deg en verden uten poteter

05.02.2019 (Oppdatert: 22.09.2020)

Global kampanje

"Tenk deg en verden uten poteter" er en global kampanje som skal arbeide for å øke folks bevissthet om potetens enestående betydning i vårt kosthold, vår kultur og vår historie. Internasjonalt ble kampanjen startet under World Potato Congress i Peru i 2018. Poteter er mangfoldig, og kan være svaret på mange av utfordringene med klimaendringer og mattrygghet. Initiativet kommer fra det internasjonale potetsenteret (CIP) i Peru. Kampanjen går i 2019-2020. 

 

Sentrale temaer i kampanjen: 

  • Potetens betydning i kostholdet
  • Matvaresikkerhet for en stadig voksende befolkning
  • Bærekraft i produksjonen
  • Klimavennlig produksjon

 

Potetalliansen

Norge deltar i kampanjen gjennom Fagforum Potet. Deltakerne i kampanjen har dannet Potetalliansen, som på ulike måter vil fronte poteten overfor forbrukere og andre i 2019-2020. Sammen ønsker vi å øke folks bevissthet om potetens betydning i kosthold, kultur og historie. Målet med kampanjen er å spre kunnskap om poteter. Poteter er svaret på flere av verdens store utfordringer. Potetalliansen består av:

      

       

    

     

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.