Tenk deg en verden uten poteter

05.02.2019 (Oppdatert: 17.09.2019)

Global kampanje

"Tenk deg en verden uten poteter" er en global kampanje som skal arbeide for å øke folks bevissthet om potetens enestående betydning i vårt kosthold, vår kultur og vår historie. Internasjonalt ble kampanjen startet under World Potato Congress i Peru i 2018. Poteter er mangfoldig, og kan være svaret på mange av utfordringene med klimaendringer og mattrygghet. Initiativet kommer fra det internasjonale potetsenteret (CIP) i Peru. Kampanjen skal gå fram til 2020. 

 

Den norske potetdagen onsdag 2. oktober 2019

Onsdag 2. oktober feirer vi den norske potetdagen for første gang. Poteten fortjener heltestatus fordi den er sunn, anvendelig i mange slags retter, rimelig og ikke minst bærekraftig. Feiring av poteten vil skje over det ganske land. Mer informasjon kommer i ulike kanaler.  Les mer 

 

Potetkampen 2019

Seks potetdyrkere skal sammen med sin rådgiver i Norsk Landbruksrådgiving denne sesongen konkurrere om å oppnå høyest avlingsverdi per dekar i sin produksjon. God agronomi vil bli vektlagt. Les mer om Potetkampen. 

 

Potetalliansen

Norge deltar i kampanjen gjennom Fagforum Potet. Deltakerne i kampanjen har dannet Potetalliansen, som på ulike måter vil fronte poteten overfor forbrukere og andre i 2019-2020. Sammen ønsker vi å øke folks bevissthet om potetens betydning i kosthold, kultur og historie. Målet med kampanjen er å spre kunnskap om poteter. Poteter er svaret på flere av verdens store utfordringer. Potetalliansen består av (og flere kan komme): 

      

       

    

     

 

Sentrale temaer i kampanjen: 

  • Potetens betydning i kostholdet
  • Matvaresikkerhet for en stadig voksende befolkning
  • Bærekraft i produksjonen
  • Klimavennlig produksjon

Budskapet vil bli formidlet i ulike former og på ulike plattformer av de mange partnerne som deltar i kampanjen. 

 

Vi elsker potet - fra rundt i verden

 

Chef Adolfo M. Perret Bermudez' lidenskap til poteten

Aldolfo Perret driver restaurantene Punta sal i Peru. Han er veldig glad i sitt hjemland, og er kreativ med hva han disker opp av lekre retter av potet. Særlig liker han de opprinnelige sortene, og her tilberedes maten med lidenskap. Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.